Kleding drogen in een oogwenk


Heb je een sollicitatiegesprek zonder schone en droge nette kleding in je kast? Of ben je al aan de late kant voor dat ene feestje, maar zit je partyoutfit nog in de was? Of moet je weg naar een spannende date, maar is je lingerie nog kleddernat? Iedereen heeft hier wel eens mee te maken. Net de tijd verkeerd ingeschat en nu moet je kleding heel snel drogen.

Voor wanneer buiten het zonnetje net niet hard genoeg schijnt, binnen de verwarming net niet hoog genoeg staat en de droger te langzaam is hebben we hier een paar alternatieve kleding-droog-tips.  


Wring hele natte kleding eerst goed uit. Vervolgens kun je het (net als bijvoorbeeld een natte zwembroek) oprollen in een droge grote handdoek. Hoe strakker je rolt hoe meer vocht de handdoek opneemt. Als het goed is, is je kleding nu alleen nog een beetje vochtig. Tijd voor de volgende tips.

Is je kleding bijna droog maar nog niet helemaal? Pak dan je föhn erbij. Dankzij de warmte verdampt de vocht in je kleding snel. Let er wel op dat je de föhn niet te dicht bij je kleding houdt, want dan kan het verbranden.

Wanneer je kleding nog een beetje vochtig is, kun je het ook alvast strijken. De hitte van het strijkijzer zorgt er ook voor dat al het vocht verdampt en je kleding zo droog is. Nog een voordeel: de kreukels zijn ook verdwenen!

De sladroger is ideaal voor kleine kledingstukken (zoals die ene lingerie bijvoorbeeld). Stop ze erin en ga even heel hard draaien. Zo is je kleding binnen no time droog.

Een beetje gevaarlijk, dus let wel goed op, maar kleding drogen in de magnetron is snel en simpel! Leg kleine kledingstukken zonder metaal of plastic in de magnetron. Zet de magnetron op een late stand aan voor ongeveer 20 seconden. Laat de kleding vervolgens uitdampen. Wanneer je dit een aantal keer herhaalt in je kleding snel droog.