bg-blob bg-blob bg-blob bg-blob
news-blob news-blob news-blob

Wat kan er niet in een wasdroger?

25 januari 2024

Het correct gebruiken van een wasdroger is belangrijk voor het behoud van je kleding en andere textielproducten. Hoewel veel items veilig in de droger kunnen, zijn er bepaalde materialen en voorwerpen die je beter niet in de droger kunt stoppen. Op deze pagina bespreken we wat je moet vermijden en waarom.

Materialen die niet in de droger kunnen

Er zijn verschillende materialen die je beter niet in de wasdroger kunt doen vanwege het risico op schade of vervorming. 

Leer en imitatieleer kunnen bijvoorbeeld krimpen, hard worden of hun vorm verliezen, terwijl schuimrubber, zoals dat in kussens of matrasbeschermers, kan smelten of vervormen door de hitte. Waterdichte stoffen kunnen hun waterafstotende eigenschappen verliezen, en rubberen items kunnen smelten of vervormen, wat zowel het item als de droger kan beschadigen.

Zijde is een ander materiaal dat kan krimpen of beschadigen in de droger, net als sommige wollen items. Suède kan in de droger hard worden en zijn textuur verliezen. Ook kan de hitte nylon panty’s doen krimpen of beschadigen. Daarom is het vaak beter om deze materialen aan de lucht te laten drogen om hun kwaliteit en vorm te behouden. Doe jij kleding in de wasdroger? Houd dan altijd rekening met het materiaal van de kleding. 

Kledingstukken die je beter niet in de droger kunt doen

Kleding met spandex

Kledingstukken met spandex, zoals sportkleding, zwemkleding en beha’s, kunnen hun elasticiteit verliezen door de hitte van de droger.

Kleding met metalen versieringen

Metalen onderdelen zoals knopen, ritsen of studs kunnen beschadigd raken in de droger en in uitzonderlijke gevallen brand veroorzaken.

Beha’s

De hitte en het getrommel in de droger kunnen de ondersteunende structuur van beha’s, zoals de beugels, beschadigen.

Kan ik mijn hoodie in de droger doen?

Hoewel het mogelijk is om hoodies in de droger te doen, is het beter om ze aan de lucht te drogen. De droger kan de stof beschadigen, kleuren doen vervagen en krimp veroorzaken.

Algemene tips voor het gebruik van de droger

  1. Lees altijd het Waslabel

Controleer het waslabel van je kledingstukken om te zien of ze geschikt zijn voor de droger. Als er staat dat je het item niet in de droger mag doen, volg dan deze instructie.

  1. Vermijd overbelasting

Overbelasting van je droger kan leiden tot ongelijkmatig drogen en extra slijtage aan zowel je kleding als de droger.

  1. Gebruik een lagere temperatuur

Voor kwetsbare stoffen is het beter om een lagere temperatuur te gebruiken of de luchtdroogfunctie van je droger.

  1. Regelmatig onderhoud

Zorg ervoor dat je droger goed onderhouden is en zorg voor een regelmatige reiniging van het pluizenfilter en controle van de ventilatie. Ga je een droger huren bij Homie? Dan nemen onze experts het onderhoud voor jou uit handen. 

Droger huren? Kies voor Homie

Als je overweegt een droger te huren, is Homie de ideale keuze. Met slechts twee zorgvuldig geselecteerde modellen in ons assortiment, bieden we kwaliteit en efficiëntie die aan al je droogbehoeften voldoen. Onze modellen zijn energiezuinig, gebruiksvriendelijk en ontworpen om je kleding optimaal te verzorgen. Kies voor het gemak en de betrouwbaarheid van Homie voor jouw behoeften. 

Hoe goed moet een wasdroger ventileren? 

Heb je advies nodig?

Heb je advies nodig?