bg-blob bg-blob bg-blob bg-blob

Onze wasmachines en drogers stellen we ter beschikking middels een Pay-Per-Use model. Homie-gebruikers betalen thuis per was. Ontdek hoe het ‘betalen-per-gebruik’ concept werkt en hoe we hiermee duurzaam wasgedrag stimuleren.

Onderzoek

Het onstaan

Homie is ontstaan vanuit wetenschappelijk onderzoek aan de TU Delft. Het uitgangspunt bij dit onderzoek; hoe kunnen we duurzaam gebruik van huishoudelijke apparatuur stimuleren. We ontwikkelden een tracker waarmee we inzicht kunnen geven in wasgedrag. Zo zien Homie-gebruikers precies welke wassen ze hebben gedraaid of gedroogd. Een experiment in 2017 in de regio’s Rotterdam en Delft bewees dat het ‘betalen-per-gebruik’ concept resulteert in duurzamer wasgedrag; minder wasbeurten én op lagere temperaturen.

 

 

Lees het onderzoek

In de praktijk

Zo werkt het

Wasprijzen variëren per programma. Energiezuinige programma’s zijn goedkoper dan minder zuinige programma’s. Zo betaal je voor een 60°C wasprogramma meer dan voor een 20°C was. Bij het gebruik van de ECO-stand betaal je nog eens 15 of 25 cent minder. Het minimum wastegoed van €13,99 is gebaseerd op het gemiddelde Nederlandse huishouden van 2,1 personen met ongeveer 15 wasbeurten per maand. Voor grotere huishoudens die vaker wassen bieden we een duurzamere en grotere machine met een wastegoed van €22,99 per maand inclusief 25 wasbeurten.

 

Apparaten en prijzen

Circulaire economie

Onze impact

Homie-gebruikers dragen bij aan het verminderen van energie in de gebruiksfase van een apparaat. Ons onderzoek toont aan dat Homie-gebruikers hun eigen energieverbruik met betrekking tot wassen tot 25% kunnen reduceren. Daarnaast laat Homie apparatuur langer meegaan; door klaar te staan voor reparaties en onderhoud indien nodig en wasmachines steeds opnieuw in te zetten.

Homie neemt jouw oude apparatuur gratis retour en laat deze recyclen. Homie’s bedrijfsmodel is geïnspireerd op onderzoek van co-founder Prof. Nancy Bocken, professor in duurzame bedrijfsvoering, die onderzoek doet naar hoe bedrijven hun bedrijfsmodellen duurzamer en meer circulair kunnen maken.

Apparaten en prijzen

Inzicht in gebruik

De Homie-app

In de Homie-app houden gebruikers controle over hun wastegoed en zien ze precies welke wassen ze hebben gedraaid. Ook ontvangen gebruikers een mailtje na iedere wasbeurt en maandelijks duurzaamheidstips.

Meer over de app

Heb je meer advies nodig?

Heb je meer advies nodig?